اسرار میوه ها و سبزی ها

سیب ، میوه معجزه آسای طبیعت


پیدایش و اعتقاد ها در مورد سیب
سیب، یکی از سلامت بخش‌ترین خوراکی‌های اطراف ما محسوب می‌شود. از زمان‌های گذشته مردم جهان علاقه‌ی فراوانی به میوه‌ها داشتند. طبق نظر مورخان، منشاء اصلی سیب مناطق سردسیر شمال اروپا بوده و از آنجا این میوه‌ی با ارزش و مفید به نقاط دیگر جهان منتقل شده است.
سیب یکی از میوه‌هایی است که قبل از دیگر میوه‌ها شناخته شد. تمدن انسان از دیر باز با سیب پیوند خورده است. سیب نشانه‌ی عشق و باروری، دوستی، زیبایی، خوش‌بختی، تندرستی، دانایی، خوشی، نیرومندی و ... می‌باشد. افرادی که به طور منظم سیب می‌خورند، میزان تندرستی خود را افزایش می‌دهند و علاوه بر آن از بروز بیماری‌های متعددی که به‌دلیل کمبود عناصر حیاتی پیش می‌آید جلوگیری می‌نمایند.
در طب چینی اعتقاد براین است که سیب حرارت را می زداید و اثر خنک کننده در ریه ها دارد. " اسید مالیک " و" تار تاریک " در سیب سبب مهار رشد باکتری های بیماری زا در جهاز هضمی می شود.
در هندوستان ،خوردن میوه سیب برای جلوگیری از یبوست ،متداول می باشد. سیب مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می شود و خوردن آن برای نقرس، روماتیسم وتصلب شریان ها مفید است. ویتامین های سیب ، بیشتر در پوست آن قرار دارد،بنابراین اگر سیب با پوست خورده شود (البته برای اشخاصی که ازلحاظ وضع معده، اجازه خوردن پوست سیب خام را داشته باشند) مفیدتر است. در مناطق خاور دور در جوشانده های برگ سیب از پوست میوه سیب به صورت خشک شده یا تازه نیز می ریزند تا آن را مطبوع سازد.
و در سرزمین ما مردم می گویند که سیب به قلب سلام میگوید.
در هفت سین سیب میوه ای به نشان سلامت عشق و زایش است.

سیب سرخ، سیب سبز، سیب زرد

همه‌ی سیب‌ها مانند هم نیستند. اندازه، رنگ، بو و مزه‌ی متفاوت در گونه‌های مختلف، تعیین کننده‌ی نوع مصرف آن‌ها است. مواد مغذی موجود در یک سیب به اندازه‌ی آن بستگی دارد، نه نوع آن. توجه داشته باشید که وضعیت سیب نیز روی خواص آن تأثیر می‌گذارد. به عنوان مثال سیب‌های پخته شده ویتامین سی خود را از دست می‌دهند.
سیب سرخ حاوی آنتوسیانین‌ها هستند که تأثیر کوئرستین را بالا می‌برند. این ترکیبات که در چای سبز، انار و زردچوبه نیز وجود دارد و با سرطان مقابله می‌کنند.انواع سیب پس از (مالته ، نارنج ، لیمو ) ، انگور و کیله ، عمده‌ترین میوه‌ی‌ پرورشی در سطح دنیا است.
سیب سرشار از ویتامین‌ها، تانن، مواد معدنی و فیبر (سلولوز گیاهی) می‌باشد. ترکیبات شیمیایی موجود در میوه‌ی سیب بر حسب نژادهای گوناگون آن متفاوت است.
سیب میوه است که همه آنرا دوست دارند یکی از پرطرفدارترین و پرمصرف‌ترین میوه‌های دنیاست.چون این میوه لذیذ سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های قوی بوده و مقادیر فراوانی ویتامین و مواد معدنی دارد و باعث تقویت خون می‌شود. سیب دارای اسید مالیک و اسید تارتاریک است که از اختلالات کبدی و هاضمه پیشگیری می‌کند. سرکه سیب می تواند مانع ایجاد سنگ کلیه شود و دردهای مفاصل را کاهش دهد. همچنین پوست سیب هم با داشتن پکتین می‌تواند مواد سمی را از بدن بیرون کند.
این میوه دارای خواص مفید بوده حاوی ویتامین C و پکتین می‌باشد. خوردن سیب راهی برای مقابله با حملات و مشکلات قلبی عروقی است. در واقع این میوه‌ی خوشمزه چربی‌های خون را تصفیه و رگ‌های خونی را تقویت می‌کند.
اخیرا پژوهشگران علوم تغذیه امریکا گفته اند که خوردن یک سیب در روز می‌تواند از ابتلا به بیماریهای قلب و عروق پیشگیری کند. محققان با مطالعه بر گروهی از افراد میان سال سالم دریافتند که خوردن روزانه یک عدد سیب به مدت چهار هفته، ۴۰ درصد از سطوح مواد مرتبط با بروز سختی شریان‌ها را کاهش می‌دهد.
مصرف سیب رسیده  آبدار تازه برای ورم حاد روده اطفال، اسهال خونی و تب های حصبه ای مفید است.خلاصه این که سیب خواص باور نکردنی زیادی دارد. اگر به سلامتیتان اهمیت می‌دهید سیب را دریابید. از جمله فواید سیب می‌توان به موارد زیر اشاره نمود.


سیب سبب لاغری میشود

سیب، کم کالری، سرشار از آب (80 درصد) و فیبر می‌باشد و به همین دلیل شما را لاغر می سازد که این خاصیت آن از موجودیت فیبری است به نام پکتین است. پکتین ژلی در معده درست می‌کند که جذب چربی‌ها و قندها را کاهش داده و باعث دفع بهتر می‌شود و تجمع چربی‌ها را کاهش می‌دهد.به این ترتیب میزان کلسترول خون را کنترل مینماید.

متخصصان توصیه می‌کنند که سیب را قبل از غذا و به ویژه قبل از شام یا عصر میل کنید. در این صورت سیب جایگزین شیرینی های می‌شود که قصد خوردنشان را دارید. توجه داشته باشید که پوست سیب حاوی بیشترین میزان فیبر است. توصیه می‌شود سیب‌هایی که به طور طبیعی و در زمین‌های کشاورزی تولید می‌شوند را خریداری کرده و آن‌ها را با پوست میل کنید.خوردن سیب با پوست ،سطح قند خون را به آهستگی و برای مدتی بالا نگه می دارد ، لذا پس از خوردن سیب کامل ، شخص احساس سیری بیشتری می کند ، بنابراین تاکید میشود که برای کاهش وزن بهتر است خود سیب به طور کامل و طبیعی خورده شود

- سیب خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد

سیب به دلیل داشتن آنتی اکسیدان‌ها و به ویژه پُلی فنول‌ها تأثیر مثبتی در برابر برخی از سرطان‌ها مثل سرطان ریه و کولورکتال دارد. نتایج یک پژوهش آلمانی که در سال 2008 روی حیوانات آزمایشگاهی انجام شد نشان می‌دهد مصرف روزانه‌ی آب سیب (بدون افزودن شکر و مواد نگه‌دارنده) یا مصرف یک یا چند عدد سیب در روز از ابتلا به سرطان ریه پیشگیری می‌کند.

- سیب برای قلبتان مفید است

- فشار خون را تنظیم میکند
خوردن سیب و حتی بو کردن به علت داشتن سرشار پتاشیم و مقداری هم سودیم آن، باعث  کاهش فشار خون می‌شود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین می‌آورد.

- کلسترول را کاهش می‌دهد

قبلاً گفته شد که فیبرپکتین در زمان گوارش غذا سرعت جذب چربی‌ها را کاهش می‌دهد. در واقع فیبرها چربی‌ها را محبوس می‌کنند و باعث می‌شوند که این چربی‌ها با مدفوع دفع شوند.
بر اساس نتایج پژوهشی که در سال 2009 انجام شده است، اثرات آنتی اکسیدانی و ضدالتهابی فلاوونوئیدهای موجود در سیب، میزان کلسترول بد خون را کاهش می‌دهد و از ابتلا به بیماری‌های مربوط به کلسترول مانند آترواسکلروز پیشگیری به عمل می‌آورد. برای بهره‌مند شدن از این خاصیت سیب می‌توانید روزانه آب سیب تازه و بدون علاوه کردن شکر میل کنید و یا این که هر روز یک عدد سیب صرف نمایید. به عقیده‌ی متخصصان، آنتی اکسیدان‌های موجود در سیب و به ویژه پُلی فنول‌ها و کوئرستین، جریان خون را بهتر کرده و رگ‌ها را در وضعیت بهتر و سالم‌تری نگه می‌دارند.
توجه داشته باشید که آنتی اکسیدان‌ها بیشتر در پوست سیب وجود دارند. بنابراین آن را به طور کامل و با پوست بخورید.  

سیب خطر ابتلا به نفس تنگی را کاهش می‌دهد

مصرف مرتب سیب در طولانی مدت خطر ابتلا به بیماری‌های دستگاه تنفسی را کاهش می‌دهد. سیب حاوی میزان قابل توجهی پُلی فنول است که به همراه منیزیم و امگا 3 ها جزو قوی‌ترین ضدالتهاب ها خواهند شد. این تأثیر ضدالتهابی سیب با آسیب‌های وارد شده به نای مقابله می‌کند. نتایج یک پژوهش هلندی که در سال 2007 انجام شد نشان می‌دهد مصرف حداقل 4 عدد سیب در هفته در دوران بارداری، خطر ابتلای نوزادان به آسما را به میزان 37 درصد کاهش می‌دهد.
سرکه سیب با دیابت ( مرض شکر) مقابله می‌کند
بر اساس نتایج پژوهشی که محققان در سال 2008 روی موش‌های آزمایشگاهی انجام دادند، سرکه سیب میزان کلسترول موش‌های دیابتی را کاهش می‌دهد و برای همین می‌تواند در کنترل مشکلات قلبی عروقی ناشی از دیابت نوع دو نقش داشته باشد.

به عقیده‌ی محققان، سرکه سیب مانند سرکه های دیگر میزان گلوکوز خون را کاهش می‌دهد. البته توجه داشته باشید که نمی‌شود سرکه سیب را به عنوان داروی ضددیابت تجویز کرد. سرکه سیب در کنار ورزش و مراقبت‌های دیگر از ابتلا به دیابت پیشگیری می‌کند. این تأثیر سرکه سیب نیز مدیون آنتی اکسیدان‌ها و فیبرهای موجود در سیب می‌باشد. 

- سیب در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است

با استفاده از سیب می‌توان ناراحتی‌های شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماری های جلدی  طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانه‌های آن‌ها را کاهش داد. این قابلیت آن به دلیل وجود ویتامین B2 ، ویتامین C  و A  ، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم می‌باشد.
برای دندان‌ها و بیره‌ها مفید است
اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتری های دهن را از بین برده و دندان‌ها و بیره ها را پاک می‌کنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنید. مطالعات نشان می‌دهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندان‌ها و بیره‌ها را پاک کرده و فساد دندان و بیماری‌های بیره را از شما دور سازد. حتی کسانی که در گذشته از بیماری‌های بیره رنج برده‌اند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامینC بهره‌مند شوند.
مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندان‌ها می‌گردد. مینای دندان را محکم‌تر می‌سازد .
اسیدهای موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتری‌کش بر دندان‌ها و بیره دارند. پژوهش‌های علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهسته‌ی یک عدد سیب‌ترش حدود 90 درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین می‌روند.جویدن سیب، عضلات فک را قوی‌تر می‌سازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویه‌ای ساده و طبیعی محسوب می‌شود.
از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری می‌کند
یکی از بیماری‌هایی که به‌طور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت قرمز و چربی) و الکل بروز می‌کند، درد مفاصل و نقرس است. البته آمادگی ابتلا به این بیماری ارثی است. در موارد شدید، بیمار با دارو و کمپرس سرد درمان می‌شود. برای جلوگیری از گسترش و طولانی شدن بیماری پیروی از برنامه‌ی غذایی فاقد گوشت و چربی، لازم است. هم‌چنین سیب میوه‌ای بسیار باارزش است؛ چرا که چربی را کاهش می‌دهد.
سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می‌شود و پس از مصرف آن مقدار کلی اسیدهای ادرار، به ویژه اسید فرمیک افزایش می‌یابد. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل  و نقرس توصیه می‌گردد.
پوست سیب خشک شده به صورت جوشانده برای رفع ورم مفاصل، روماتیسم و ناراحتی های کلیه که منجر به کاهش ادرار می شود بسیار مفید است ،زیرا مدر بوده و دفع اسید اوریک را تسهیل نموده و فعالیت دستگاه گوارش را تنظیم می کند .
برای تهیه جوشانده پوست خشک میوه سیب ،10گرم پوست برای 100گرم آب که در15دقیقه جوشیده شود، مصرف می شود.

- مقوی مغز است

سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام می‌دهند مفید می‌باشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فاسفور اعصاب و مغز را تقویت می‌کند.
- اثر آرام بخشی دارد
دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل  شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامین‌های گروه B، مگنیزیم و فاسفور و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. هم‌چنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت می‌شود.
ضد سرماخوردگی:
بررسی های علمی نشان داده است که ویروس ها نمی توانند در عصاره سیب مدت زیادی زنده بمانند. برای مقایسه قدرت ویروس کشی سیب با عصاره 18نوع میوه دیگر در آزمایشی معلوم شد که عصاره سیب،انگور و چای دارای قوی ترین امکان نابودی ویروس ها هستند. پژوهشگران متوجه شده اند اشخاصی که بیشتر از دیگران سیب می خورند ،کمتر به سرماخوردگی و ناراحتی های قسمت فوقانی دستگاه تنفسی شامل عفونت های مربوط به بینی،حنجره و نای مبتلا می شوند.




انار میوه مفید و معجزه گر

نار درخت كوچكي است كه ارتفاع آن تا 6 متر مي رسد و در مناطق نيمه گرمسيري مي رويد . این گیاه بومی افغانستان، پاکستان و ایران می باشد که از زمانهای گذشته در منطقه مدیترانه کشت شده و ترویج یافته است. شاخه هاي آن كمي تيغدار و برگهاي آن براق،دوک مانند،باریک، متقابل و شفاف است که  در حالت کامل خود 3-7 سانتیمتر دراز و 2 سانتیمتر پهنا دارد.

 












گلهاي انار درشت به رنگ قرمز اناري ولي بي بو مي باشد که سه سانتیمتر ضخامت داشته و دارای چهار یا پنج گلبرگ ( در گیاهان پرورش داده شده اغلب بیشتر است) می باشد. ميوه آن شش ضلعی کامل یا کروی با اندازه هاي مختلف بین گریپ فوروت و لیمو ترش،5 تا 12 سانتیمتر قطر و داراي پوستي قرمز رنگ و يا زرد رنگ مي باشد.هر میوه انار حدود ششصد دانه را در خود جای داده است که مغزمیوه را احاطه کرده و از رنگ سفید تا قرمز تیره جلوه می کنند.روي هم رفته در حدود بيست نوع مختلف انار در دنيا موجود است.


خواص گیاه انار: انار ميوه اى است مقوى قلب كه در مناطق گرمسيرى بر ضد اسهال خونى ، تنگى نفس و كرم امعاء به كار برده مى شود. پوست انار بخصوص به سبب سرشار بودن از مازو داراىخاصيت قبض كنندگى بوده و بعلاوه دافع كرم مى باشد
آب انار اثر مدر و مفرح دارد. مصرف رقیق شده آن با آب، دربیماریهای مجاری ادرار، بیماریهای مختلف ناشی از التهابدستگاههای بدن و در بیماران مبتلا به عدم کفایت ترشح صفرا،توصیه شده است، اگر آّب انار را با عسل مخلوط كرده و هر روز چند قطره در بيني بچكانيد از رشد پوليپ در بيني جلوگيري مي كنيد؛ آب انار همچنین ممکن است دارای اثر  ویروس کش بوده و ضد پلاک دندان باشد.براي برطرف كردن دندان درد، دم كرده ريشه درخت انار را  در دهان مضمضه كنيد .گلهاي انار را له كرده و با روغن كنجد مخلوط كنيد و اين پماد را روي قسمت سوختگي بماليد .دم كرده گلهاي انار را بصورت غرغره  براي از بين بردن زخمهاي دهان بكار ببريد .براي برطرف كردن بواسير بايد معقد را با جوشانده پوست انار شستشو داد.احتیاط : كسانيكه سرد مزاج هستند نبايد در خوردن انار افراط كنند .زيرا معده را سست كرده و ايجاد نفخ مي كند، اينگونه افراد بايد انار را با زنجبيل بخورند . جوشانده پوست درخت و پوست ريشه آن كه براي رفع كرم بكار مي رود ممكن است ايجاد سرگيجه و استفراغ كند . به هرحال در خوردن جوشانده آن بايد احتياط كرد و اين كار بايد تحت نظر متخصص صورت گیرد.انار، در برابر بیماری‌ های قلبی، سرطان سينه و پروستات، نقش پیشگیری کننده داشته باشد. انار به زدوده شدن پلاک میکروبی از روی دندان ‌های شما کمک می‌‌ کند و به سبب دارا بودن عناصر ضد میکروبی، به تمیز شدن محیط دهان کمک کرده، از بوی بد دهان نیز جلوگیری می ‌کند.تحقیقات نشان داده است که انار سه برابر چای سبز، انتی اکسیدان دارد. نقش انتی اکسیدان ها، در حفاظت از بدن در برابر استرس ها، آلودگی های شیمیایی و میکروبی، بیماری قلبی و سرطان هاست.
آب انار به کاهش خطر سرطان پستان کمک و از سرطان پروستات و پوست (جلد) جلوگیری می کند و یا رشد آن را آهسته می کند. قند موجود در آب انار همانند قند موجود در آب دیگر میوه ها است. از این نظر بیماران مبتلا به دیابت باید در مصرف آن احتیاط کنند و در این مورد با داکتر خود مشورت کننداگر می خواهید جوان بمانید، انار مصرف کنید . انار منبع خوب ویتامین های A ، E، C، B3و اسید فولیک، پتاسیم و فیبر است.

آب انار به کاهش خطر سرطان پستان کمک و از سرطان پروستات و پوست (جلد) جلوگیری می کند و یا رشد آن را آهسته می کند. قند موجود در آب انار همانند قند موجود در آب دیگر میوه ها است. از این نظر بیماران مبتلا به دیابت باید در مصرف آن احتیاط کنند و در این مورد با داکتر خود مشورت کننداگر می خواهید جوان بمانید، انار مصرف کنید . انار منبع خوب ویتامین های A ، E، C، B3و اسید فولیک، پتاسیم و فیبر است.

 آب انار جلوی تصلب شرایین و بیماری قلبی را می گیرد. انار، از کلسترول بد(LDL) در برابر اکسیده شدن محافظت می کند. آب انار همانند اسپیرین از به هم پیوستن پلاکت های خونی جلوگیری می کند، يعنی مانع از لخته شدن خون می گردد. انار موجب کاهش فشار خون بالا کاهش چربی خون می شود.

 www.Insf Afg Flower.com




خواص توت زمینی


 دم کرده برگ های توت زمینی در زیاد کردن ادرار و شیر بانوان مفید است.- دم کرده برگ توت زمینی یا میوه توت فرنگی می تواند نقرس و سنگ های مثانه را معالجه کند.- املاح معدنی موجود در توت فرنگی خاصیت مسهلی به آن بخشیده است، زیرا این املاح عضلات روده را به انبساط و انقباض وادار می کند و به همین جهت برای درمان یبوست مؤثر است.- اگر توت زمینی را له کنید و در آب بریزید، نوشابه ای به دست می آید که برای درمان تب هایی که با بیماریهای التهابی همراه می باشد، بسیار مفید است.- به علت داشتن آهن و ویتامین ث در خونسازی بدن مؤثر است.- توت فرنگی به علت دارابودن مقادیر کافی کلسیم و فسفر، در رشد و نمو کودکان و نوجوانان ، استحکام دندان ها و ترمیم شکستگی استخوان ها بسیار مؤثر است.- حاوی موادی چون فسفر، کلسیم، منیزم، پتاسیم و مقداری آهن و هیدرات ۲ کربن بوده و در بدن تولید انرژی کرده و خستگی را برطرف می‌کند.- توت زمینی  به دلیل داشتن ویتامین ث ، در درمان بیماری لثه با بیره ها مؤثر بوده و به هضم غذا کمک زیادی می‌کند.- دانشجویان و افرادی که تمرینات فکری می‌کنند، بهتر است حتما توت فرنگی میل کنند چرا که خوردن این میوه باعث تامین فسفر مورد نیاز مغزشان میشود.- همچنین، به علت داشتن ویتامین ب در کاهش و رفع ترس، عصبانیت، خمودی، اضطراب، هیجان و سستی مؤثرست.- نقش مهمی در خونسازی بدن دارد و از خاصیت ضدعفونی کننده‌ای برخوردارست. علاوه بر اینها خوردن این میوه باعث پاک شدن خون از مواد مضر و زاید مثل اوره، اسیداوریک و چربی می‌شود و نیز درمان کننده نقرس است.- ویتامین آ‌ موجود در توت باعث رشد ناخن‌ها و تقویت چشم می‌شود.مصرف روزانه ۵ واحد میوه و سبزی، احتمال ابتلاء به سرطان را کاهش می دهد.مطالعات جدید نشان می دهد مصرف روزانه ۹ یا ۱۰واحد میوه و سبزی به همراه ۳ واحد لبنیات کم چرب، در کاهش فشار خون بالا بسیار مؤثر است..توت فرنگی به حالت خودرو هم وجود دارد و بعضی اوقات به دلیل خوش طعمی‌، میوه آن را به طور مصنوعی پرورش می‌دهند‌. از دیرباز همه قسمت‌های این گیاه مصرف دارویی داشته است و از برگ و ریشه آن که حاوی مقدار قابل ملاحظه‌ای تانن است به عنوان ضد اسهال و ادرارآور استفاده می‌شده اقسمت هایی که از بوته توت فرنگی مورد استفاده قرار می گیرند، عبارتند از: میوه ، برگ و ریشه .همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر می باشد. از مواد موثر مهم آن می توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلات ها و به خصوص اسیدهای میوه را نام برد.توت زمینی سرشار از ویتامین و فاقد چربی اشباع است و کالری کمی دارد.یک واحد توت فرنگی معادل ۸ عدد است که ۵۰ کالری انرژی دارد. توت فرنگی مانند سایر توت ها مثل شاه توت، توت سفید، تمشک و... پاک کننده روده و مثانه است. تحقیقات اخیر نشان داده است، دریافت روزانه یک واحد توت فرنگی باعث افزایش قابل توجهی در مقدار فولات خون شده و نیز فشار خون بالا را کاهش می دهد .فولات، مقدار هموسیستئین خون را کاهش می دهد. هموسیستئین اسید آمینه ای است که در مقادیر زیاد باعث مسدود شدن رگهای خونی می شود. همچنین توت فرنگی دارای مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها مثل الاژیک اسید و آنتوسیانین(رنگدانه قرمز) است که در پیشگیری از بیماری های قلبی موثرند. - اشتها آور است و ادرار را زیاد می کند.


زردآلوی وطن


















هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر