۱۳۹۲ مرداد ۱۵, سه‌شنبه

کلچه خرمایی


مواد لازم
خرما          200 گرام
آرد سفید        نیم کیلو
تخم           سه عدد
روغن       یک گیلاس معمول
شکر         دو قاشق
هیل         نیم قاشق چای خوری
سودا پولی         نیم قاشق غذا خوری
چارمغز جوکوب شده    200 گرام
شیر تازه                یک گیلاس
طرز تهیه
آرد با دو عدد تخم ، روغن ، هیل و پودر بوره با شیر خمیر کنید . مدت نیم ساعت بگذارید  تا دم بکشد.
دانه خرما را کشیده و آن را توسط مکسر یا جوشایدن با مقداری کم آب به شکل حلوا در آورید.
خمیر را به بزرگی سیب ذغاله نموده  هموار کنید و روی آن خرما را بمالید . روی خرما چهارمغز جوکوب شده را بپاشید. دایره هموار شده را از وسط به دو حصه مساوی قطع کنید  هر نیم دایره را دو مرتبه قاق کنید. حصه قاق شده را عقب بزنید .خمیر قاق شده را از چندین جا قطع نماید و رویش تخم بمالید بعد شکل دهید. به یاد داشته باشید که یکی خمیر را دبل هموار نکنید و دیگری لا های آن زیاد نباشد تا کلچه خام نماند.داش را قبلا  به 200 درجه گرم نموده کلچه ها را به یک فاصله مناسب در پتنوس چرب شده بچینید در خانه وسط داش بگذارید. اما بعد از ۱۰ دقیقه اول درجه حرارت را کمتر کنید.وقتی روی کلچه ها عسلی شد داش را خاموش نموده بگذارید سرد شوند.
شما میتوانید که این کلچه را به شکل زیر نیز درست کنید:
طوریکه خسته خرما را کشیده در جای آن نیم دانه مغز چهارمغز را بگذارید.خمیر را به همین شکل درست کنید ولی اینبار خمیر را زیاد هموار نکنید کافیست تا درجه 4 ماشین هموار کنید. آنرا به شکل مربع برش زده خرمای چهارمغز دار را در داخل آن بگذارید و دو نوک مربع را با هم بچسپانید . کلچه ها را روی پتنوس چرب شده داش بچینید و داش به درجه حرارت 250 درجه سانتی گرم کنید پتنوس را در خانه وسط آن بگذارید. در ظرف 10 دقیقه پخته میشود. متوجه باشید که رنگ آنرا طوریکه در تصویر میبینید عسلی نسازید . میتوانید آنرا با سیرب کاکاو و یا پودر ناریال نزیین کنید.
 



هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر